Tapolca

2014.07.05. 17:46

A diszeli falunapon kicsik és nagyok is mulattak

Tapolca-Diszel - A településrész hagyományos ünnepén az együttes kikapcsolódás kapott nagy hangsúlyt.

Tóth B. Zsuzsa

Bakos György önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy minden település életében fontosak az ilyen és hasonló ünnepségek, amikor generációk találkozhatnak.

Bognár Ferenc, a falunapnak helyt adó művelődési ház igazgatója a településrész hagyományos ünnepeit méltatta. Örömét fejezte ki továbbá, hogy nem csak a településrészen élők, hanem a tapolcaiak is eljöttek idén is.

A diszeli falunapon nagy sikert aratott a Tördemic Táncegyüttes. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kulturális programban fellépett a Csobánc népdalkör, a Monostorapáti vegyeskar, a Tördemic Táncegyüttes. Az egyébként minden évben nagy sikerű falunapon népes közönség előtt bemutatkozott műsorával a Tapolcai Musical Színpad, fellépett a Raposkai Jövő-Menő Tánccsoport és a település Gézen-Gúzok Tánccsoportja szintén, valamint a Vasvárról érkező Jump for Fun kötélugró csoport látványos műsora ugyancsak színesítette az idei nyári falunapi programokat.

A felnőttek a délelőtti kellemes időben fociban mérettek meg, a falunapon részt vevő gyerekek pedig jól mulattak például a légvárban, de a türelmes oktatók irányítása mellett kipróbálhatták az izgalmas íjászkodást is. A rekkenő hőség elől azonban sokan az árnyékba menekültek, ahol aki akart, rajzolhatott, vagy éppen rajzoltathatott magára a kézműves foglalkozások keretében.

Egész délután nagy érdeklődés kísérte a kisgyerekek körében a lovaglási lehetőséget. A felnőttek étel, ital mellett tapsoltak hálásan a fellépőknek, de arra is jutott idő, hogy a rég nem látott ismerősök, az elszármazottak találkozzanak, beszélgessenek. Később pedig a jó hangulathoz a zenét a Calypso Band szolgáltatta késő éjszakáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!