Tapolca

2014.08.12. 10:22

A megye amatőr művészei egy helyen

Tapolca - Augusztus huszadikáig tekinthető meg az a különleges tárlat a Tapolcai Tamási Áron Művelődési Központban, amelyet Ablakaink címmel nyitottak meg a megyében élő és alkotó amatőr művészeknek, illetve művészeti csoportok munkáiból.

Szijártó János

Az országban is egyedülálló tárlat témája ("Szűkebb hazám szépségei"), kellően tág lehetőséget kínált az alkotók számára - mondta munkatársunknak a kiállítás-sorozat tapolcai megálmodója Tihanyiné Bálint Zsuzsanna. Hozzátette, a kiállítás abban is eltért a hasonló rendezvényektől, hogy komoly tétje is volt, így a műveket és az alkotókat is zsűri értékelte, díjazta.

Az elnöki teendőket Baranyai Zoltánné, a Színvonal Művészeti Intézmény igazgatója, a vizuális kultúra és nevelés országosan kiemelkedő szaktekintélye látta el, tagként Papp Béla az Ajkai Képzőművészeti Egyesület vezetője és Gyevnár Kálmán keramikus  vett részt az értékelésben.

A szakmai szempontok mérlegelése nyomán a tárlat első díját (nívódíjat) és vele járó pénzjutalmat Irázi Ökrös Géza a Balatonfüredi Múzsák alkotócsoport tagja kapta.

A kiállítás az Alsóőrsi Képzőművészeti Egyesület, a Füredi Képzőművészkör Múzsák Egyesülete, a Herendi Vizuális Műhely és a Tapolcai Városi Képzőművész kör, összesen nyolcvanegy munkájából állt össze.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!