Tapolca

2014.09.09. 10:59

Átadták a megújult tapolcai átmeneti szállót

Kedden délelőtt átadták a több, mint 115 millióból felújított hajléktalan szállást.

Tóth B. Zsuzsa

Az avatási ünnepségen Császár László polgármester elmondta, hogy az átmeneti szálláshely korszerűsítése már nagyon időszerű volt, hiszen a több, mint hatvan éves épület állaga meglehetősen leromlott.

- Fő cél az volt, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően újuljon meg a szálláshely, kívül és belül. Mindez teljes támogatás mellett megvalósult, ráadásul elkészült az akadálymentesítés, és az üzemeltetés is kevesebbe kerül ezután az önkormányzatnak. A fennmaradó összeget más célra fordíthatjuk - mondta a polgármester.

Magvas Zoltán, Császár László és dr. Varga István avatta fel a megújult hajléktalan szállót (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Hozzátette, hogy helyi vállalkozók végezték a beruházást, és az sem elhanyagolható, hogy a dolgozók állása megmaradt. Mindemellett a férőhelyek száma harmincról harminchatra bővült.

Szaller Péter, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Befogadás Háza Intézményvezetője ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az egyesület célja a rászorulók segítése, ellátása.

- Jó tudni, hogy Veszprémtől távolabb is próbálnak jó színvonalon teljesíteni, intézményeket működtetni ezért. Az átmeneti szálló főként a téli időszakban nyújt nagy segítséget, de a munkatársak a közterületeken is felkeresik a támaszra szorulókat, hiszen nagyon fontos a legelesettebbekről való gondoskodás - mondta az intézményvezető. A kivitelező cég nevében Szencz Lajos ügyvezető jelentette a polgármesternek, hogy elkészült a munka, majd Császár László, dr. Varga István intézményvezető és Magvas Zoltán a szálló vezetője együtt vágta át a nemzeti színű szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!