Tapolca

2014.12.02. 14:20

Elismerték a karnagy munkáját

Tapolca – A Kardos Pál emlékhangversenyen Török Attiláné, a Tapolcai Kamarakórus karnagya Kardos Pál-emlékérmet vehetett át.

Tóth B. Zsuzsa

Török Attilánétól, Kardos Pál egykori tanítványától megtudtuk, hogy a hagyományos emlékhangversenyt ezúttal a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében rendezték. A rangos eseményre rajtuk kívül a szegedi Bartók Béla Női Kar, a Debreceni Református Kollégium Kántusa, a Fóti Katolikus Templom énekkara, valamint a Lutheránia Ének- és Zenekar vett részt. A hangverseny fővédnöke Szőnyi Erzsébet Kossuth-díjas zeneszerző volt. A tapolcai kórus Bárdos: Csodát mesélek című művével, Seiber Mátyás Három magyar népdal című feldolgozásával és Joseph Rheinberger:Salve Regina című feldolgozásával érkezett a rendezvényre.

Török Attiláné másodízben vehetett részt a Kardos Pál emlékhangversenyen, korábban, 1995-ben az akkori Bárdos Lajos Általános Iskola gyermekkórusával, Szegeden szerepeltek a találkozón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!