Tapolca

2014.12.01. 21:39

Jeles jövő előtt

Tapolca - A Tapolcai Képzőművész Kör tagjai jeles jövő előtt állnak.

Tóth B. Zsuzsa

Így méltatta az amatőr csoport idén újra bemutatkozó tagjait Hangodi László történész a hétfő esti kiállítás megnyitóján a Tamási Áron Művelődési Központban.

- A Tapolcai Képzőművész Kör ötödik évébe lépett és szokásuk szerint most, év végén bemutatják, mit alkottak az elmúlt hónapokban a maguk tetszésére és a mi örömünkre. A csoport már a város meghatározó jelentőségű művészeti alkotóműhelyévé vált, idén főként csendéletekkel mutatkoznak be nekünk néhány tájkép, mediterrán utcarészlet mellett.

Magas színvonalú alkotások ezek, azt bizonyítják, hogy a kör tagjai jó úton járnak, és egyre magasabbra jutnak. Bizonyságát adják annak, hogy nem csak elkötelezett, őszinte szívvel alkotó és szerény művészeink ők, hanem a festészetnek és a grafikának e szellemi műhelyen belül még jeles jövője lesz a városban – mondta Hangodi László.

A megnyitó résztvevőit az intézmény vezetője, Barczáné Tóth Boglárka is köszöntötte hangsúlyozva, hogy nagy szüksége van a városnak a körre, a művészetre és annak ápolására. A megnyitót Sajcz Gábor harmonika játéka színesítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!