Tapolca

2015.02.10. 14:22

Wass Albertre emlékeztek

Tapolca – A kellemetlen időjárás ellenére közel százan voltak kíváncsiak a Tapolcaiak a Nemzetért Egyesület Wass Albert-emlékestjére vasárnap a városi moziban.

Tóth B. Zsuzsa

Bertalan Csaba főszervezőtől megtudtuk, hogy az immár hetedszer szervezett eseményt Rig Lajos alpolgármester nyitotta meg. Zichy Emőke református lelkész édesapja, a Wass Albert életét kutató lelkész, Szűz Károly hagyatékából készített összeállítást adta elő. Abban Wass Albert életének pillanatait elevenítette fel, majd Zichy Sára népdalt énekelt.

Szabó Ábel Wass Albertről készített egyetemi tanulmányát ismertette meg a közönséggel, Havasi Gábor, Vitus Kata, Bertalan Csaba, Szigetvári Réka és Barbalics Edina verseket, novellákat olvasott fel. A Báder Zoltán Band egyebek mellett egy Wass Albert-vers zenei feldolgozásával emlékezett, a Nagybol-dogasszony Római Katolikus Általános Iskola diákjai pedig Bányai Barbara tanárnő irányítása mellett adtak elő dalcsokrot Bertalan Csaba zárszava előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!