Tapolca

2015.03.05. 17:05

Svédországban szerepelnek a Tapolcai Musical Színpad tagjai

Tapolca – Svédországi turnéra indul a Tapolcai Musical Színpad három tagja, akik egy március 15-i összeállítással keresik fel a kinti magyarokat.

Tisler Anna

Mint Halápiné Kálmán Katalin művészeti vezetőtől megtudtuk, Palotás Ágnes színésznő, Tóth István és Báder Zoltán énekművész március 7. és 17. között kilenc városban adja elő ünnepi műsorát. Fellépnek többek közt Stockholmban, Göteborgban, Malmőben. A tapolcai amatőr egyesület és a svédországi magyarok szervezete közötti együttműködés évekre nyúlik vissza. Egyik ottani elnökségi tag magyarországi tartózkodása idején hallotta a tapolcaiak műsorát, amely annyira megtetszett neki, hogy meghívta őket. A csoport a Batsányi gimnázium művészeti csoportjából nőtte ki magát városi, majd jelenleg már kistérségi egyesületté. A tagok 16 településről járnak. Az alapító tagok közül egyedül Tasner Réka aktív, sokan 8–10 évet töltenek a csoportban. Most a 40 amatőr előadó közül sok a gyermekkorú, a legfiatalabb nyolcéves, a legidősebb 35. A csoport tagjai többnyire a magyar történelmet feldolgozó, a hazaszeretetről szóló darabokat adnak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!