Tapolca

2015.06.17. 12:45

Harmincegy csapat versengett az idei Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyen

Budapest – Huszadik jubileumát ünnepelte a Magyar Vöröskereszt Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenye, melyen idén középiskolás kategóriában tapolcai iskola nyert.

Kutasi Zsófia

A Magyar Vöröskereszt humanitárius küldetéséből fakadóan feladatának tekinti az emberi élet védelmét, a fiatalok családi életre nevelését, a szülői szerepre való felkészítését valamint a családok egészségének megőrzését.

A Magyar Vöröskereszt 1987 óta szervezi meg felmenő rendszerű Országos Csecsemő- és Kisdedgondozási Versenyét, amelynek országos döntője június 6-án Budapesten volt.

Az általános iskolás kategóriában tizenöt, a középiskolás kategóriában tizenhat, háromfős csapat vett részt az idei versenyen. A középiskolás kategória első helyezettje a tapolcai Batsányi János Gimnázium és Kollégium lett, a második Győr-Moson-Sopron megyei Szabadhegyi Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános és Középiskola, míg a harmadik helyen a szombathelyi Kanizsai Dorottya Gimnázium végzett. Az általános iskolások közül a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskola szerepelt a legjobban, a második helyet a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola vitte el, míg a harmadik helyezett a budapesti Városmajori Gimnázium és Kós Károly Általános Iskola lett.

A tizenhat megyéből érkező gyermekek és fiatalok változatos feladatok megoldásával adhatnak számot elméleti tudásukról és gyakorlati ismereteikről. A verseny szakmai előkészítésében és a csapatok értékelésében meghatározó szerepet játszanak az Európa-szerte méltán elismert védőnői hálózat munkatársai, akik a Magyar Vöröskereszt alapelveinek megfelelően, a mozgalom önkénteseiként végzik a feladatukat a rendezvényen.

Az idén száz éves évfordulóját ünneplő Magyar Védőnői Szolgálat részt vett a verseny alapjául szolgáló tankönyv elkészítésében, a védőnők állították össze a verseny feladatait, a szolgálat tagjai részt vettek a zsűrizésben valamint a területi védőnők a versenyzők felkészítésében is segédkeztek.

A szervezésben közreműködött és a rendezvény helyszínét biztosította a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kara, mely immár negyven éve képez felsőfokú végzettségű egészségügyi szakembereket, így védőnőket is.

A verseny főtámogatója Göncz Árpád volt köztársasági elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!