Tapolca

2015.11.16. 20:55

A névadóra emlékeztek

Tapolca – A Bárdos Lajos Általános Iskola névadója ünnepének zárórendezvényén hirdették ki a szaktárgyi és sportversenyek legjobbjait.

Tóth B. Zsuzsa

A rendezvények mellett a diákok számos ügyességi versenyen, előadáson, múzeumlátogatáson vehettek részt. A záróünnepségen az iskola kórusa dalcsokrát és Batka Maja szavalatát követően Gál Attila igazgatóhelyettes mondott köszöntőt. Hangsúlyozta, hogy a Bárdos-napok hagyományos programjai az egykori és mai Bárdos iskolások összetartozását erősítik. A névadó példa lehet mindannyiuk számára. Mint elmondta, több mint 250 versenyző diák vett részt az ünnepi eseményeken a városból és környékéről, valamint 200 pályamunka érkezett a megmérettetésekre. A hagyományos kiállítások sorát idén Zentai Gábor Tapolcai képek című tárlata gyarapította.

Török Maja a képzőművészeti pályázat különdíját vehette át Hangodi László történész-muzeológustól
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az ünnepségen az osztályok képviselői virágot helyeztek el a Bárdos-emléktábla előtt, majd az egyes versenyek legjobbjai vehették át díjaikat. Az alsó tagozatosok népdaléneklési versenyén Illés Márta lett az első, a 4. évfolyamon Bakács Dániel és Sebők Róbert. A képzőművészeti pályázaton az első-második osztályból legeredményesebben Bán Bianka szerepelt, míg a harmadik-negyedik osztályból Falati Kitti. Különdíjat Török Maja kapott. Az ötödik-hatodik osztályból Gacs Gabriella, a hetedik-nyolcadikból Tompos Laura remekelt, különdíjat pedig Gémes Bálint érdemelt ki. A matematika alapműveleti versenyen Iváskó Nóra szerepelt legjobban. Az olvasási versenyt Horváth Lenke Alexandra nyerte. A sudokuverseny győztese a harmadik osztályban Kárpi Rómeó, negyedikben Szennyai Kinga, ötödikben Báder Zsófia, hatodikban Pölczmann Zalán, hetedikben Horváth Laura, nyolcadikban Foki Rebeka volt.  Az angol kiejtési nyelvi versenyt az ötödik-hatodik évfolyamon Szabó Sarolta nyerte meg, a hetedik-nyolcadik évfolyamon Bozovic Zorka lett első. A versírók legjobbika Szabó Sarolta volt.

Az asztalitenisz-versenyt a lányok III–IV. korcsoportjában Szabó Boglárka nyerte meg, a fiúk III–IV. korcsoportjában Bicsérdi Sándor. A matematika házi versenyen járműkészítésből az ötödik-hatodik évfolyamon Peresztegi Botond és Varga László remekelt, a különdíjat Fraller Benedek kapta. A nagyobbak között Batka Maja, Bruckner Lilla és Somogyi Júlia győzedelmeskedett. A Márton-napi szellemi totón és sportversenyen a kisebbek közül a 6. A osztály győzött, míg a nagyobbaknál a 8. Z osztály.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!