Tihany

2014.07.23. 07:05

Európai díj a falumegújításért

Tihany - Magyarországon elsőként Tihany nyerte el az Európai Falumegújítási díjat. A döntést a napokban jelentik be hivatalosan.

Győrffy Árpád

A község a múlt évben szerzett lehetőséget arra, hogy az európai díjra pályázzon, amikor a fenntartható falufejlesztés kiváló színvonalú megvalósításáért Magyarországi Falumegújítási Díjat kapott. A háromfős nemzetközi zsűri május közepén járt Tihanyban. Akkor a helyiek percre pontosan öt órát kaptak arra, hogy bemutassák magukat, településüket. A jelek szerint sikerült, mert az idén Tihany nyerte el a két évente odaítélt díjat, amit a Svájci Valsban vehetnek majd át szeptember közepén.

Az Öregkikötő megújult kapuja a betonhéjjal és a kávézó tetőterasszal bővített üzletsorral (Fotó: Győrffy Árpád)

Az ünneplést már most megkezdik a győzelem jövő keddi hazai hivatalos bejelentésével és egyben az Öregkikötő megújult környékének felavatásával. Sőt addig nem is tudnak várni az örömükkel, már a hivatalos avató előtt néhány nappal, július 25-én nagyszabású bulival avatják fel a kikötő előtti megújult parkot, a különleges betonhéj alá épített egykori posta,- és pénztárépületet, illetve a hozzákapcsolódó üzletsort. A betonhéj változatlan, de az üzletek teljesen új fazont kaptak. A legnagyobb újdonság az üzletsor tetején kialakított terasz, amit kis híd köt össze a betonhéj alatti emeleti kávézóval. Az este hétkor kezdődő összejövetelre nem csak a falu lakóit várják. A program a felújított park bejárásával kezdődik, majd késő éjszakáig tartó bulival folytatódik a betonhéj előtt. Fellép (Heincz Gábor) Biga és Nagy Adri, a diszkót DR BRS, Senor Grande és DJ Dominique nyomatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!