Tihany

2015.08.28. 13:55

A tihanyi apátság díjat alapított

Tihany - Szent Benedek, Európa fővédőszentje ünnepe alkalmából az idén a bencés apátság egy kitüntető díjat alapított azok munkásságának elismerésére, akik a bencés közösség, a tihanyi egyházközség érdekében áldozatos munkájukkal sokat tettek/tesznek.

Toldi Éva

A díjat elismerő oklevelet, s a Tihany hajdani jeles 18. századi apátja, Vajda Sámuel tiszteletére alapított emlékérmet - elsőként Bakos Péternek, az egyházközség képviselőtestülete elnökének adta át az ünnepi szertartás végén Korzenszky Richárd perjel.

A díjat Bakos Péternek Korzenszky Richárd perjel adta át
Fotó: Toldi Éva

A kitüntetett hosszú idő óta elkötelezetten szolgálja az egyházközséget, munkahelyi kötelezettségeinek lelkiismeretes ellátása mellett mindig számíthatnak rá a lelkipásztorok. Az apátság újjászervezésének idején megbízható támasza volt az alakuló szerzetesi közösségnek, családszeretetével sokak számára jó példát nyújt, szívügye a község múltja, jelenes s jövője, hangzott el a kitüntetett laudációjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!