Tótvázsony

2016.05.04. 19:25

Már önállóan is segíthetnek a jövőben az önkéntes tűzoltók

Tótvázsony - A megyében elsőként indítottak útjára önállóan beavatkozni képes önkéntes tűzoltó egyesületet.

Heffler Péter

Egy 1997-es tűzeset miatt kezdték meg az önkéntes tűzoltó egyesület szervezését Tótvázsonyban, mely 1998. március elsején tizenkét taggal alakult meg. Azóta pedig nagy utat jártak be a helyi lánglovagok, olyannyira, hogy a közelmúltban a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - elsőként a megyében - ezen a településen indította útnak az önállóan beavatkozó egységét.

Horváth Zoltán, a tótvázsonyi egyesület parancsoka és Fülep Zoltán főosztályvezető az ünnepségen. Nagy utat jártak be

- Az országos mentő- és tűzvédelem, valamint Tótvázsony számára is nagyon fontos lépésről van szó - kezdte Fülep Zoltán tűzoltó ezredes, a Belügyminisztérium Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzoltósági főosztályának vezetője. - Büszke vagyok rá, hogy magam is részese voltam annak a tevékenységnek, ami megteremtette az alapot, hogy hazánkban az önkéntes tűzoltó egyesületek lehetőséget kapjanak önálló beavatkozásra. Veszprém megyében az első, országosan a harminckettedik ilyen egyesületet köszönthetjük, akik 1998-as megalakulásuk óta fokról fokra léptek feljebb, és azóta egyre fontosabb részét képezik mind Tótvázsony, mind pedig Magyarország mentő- és tűzvédelmének. Ez az újabb lépcsőfok az itteniek szemléletén semmit sem változtat, viszont a felelősségén már annál inkább. Ismerve a helyieket és az eddigi munkájukat, kijelenthető, hogy ennek a felelősségnek tökéletesen megfelelnek - tette még hozzá Fülep Zoltán.

Sipos Ferenc, Tótvázsony polgármestere ünnepi beszédében kiemelte, hogy a tótvázsonyi önkéntes tűzoltók fokozatosan vívták ki a környékbeliek elismerését. - Számos versenyen bizonyították rátermettségüket, és ugyan nem feltétlenül ez mutatja igazi erejüket, de jelzi, hogy komolyan kell őket venni - mondta a polgármester, aki hozzáfűzte: megnyugtató a tudat, miszerint ha csak pár perccel is, de hamarabb jöhet a segítség baj esetén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!