Tótvázsony

2017.05.01. 13:24

Civil Majális akadályversennyel és májusfaállítással Tótvázsonyban

Az utóbbi években a településen kihalóban volt a Májusfaállítás szokása.

Molnár Sándor

A civil szervezetek elhatározták, hogy összefogással visszahozzák a hagyományt egy közösségi májusfa állításával, és színes programokat tartalmazó Majálissal. A civil szervezetek közösen szerveztek egy akadályversenyt is családok és gyerekek részére. Minden szervezet vállalt egy akadályt, ahol érdekes és vidám feladatokat kellett teljesíteni a közel 100 résztvevőnek. Az egyik feladat során szalagokat is készítettek a versenyzők a májusfára, amelynek felállítására a helyi tűzoltó egyesület tagjait kérték fel a szervezők. A kellemes délután során három fellépő: a német nemzetiségi dalkör, az Őszidő Nyugdíjas Klub és a Borkőmoszat együttes szórakoztatta a jelenlévőket.

– Reméljük, ezzel egyfajta hagyományt tudunk teremteni. Úgy gondolom, hogy egy falut ez tart össze, ha együtt jól érezzük magunkat, mert a mai rohanó világban szükség van arra, hogy ilyen közösségi programokat szervezzünk – mondta el az ötletgazdák nevében Magasi Jánosné a Tótvázsonyért Alapítvány kuratóriumának elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!