Ukk

2015.07.02. 10:59

Sport, zene és strand - Falusi gyerekeknek szerveztek kirándulást

Ukk - Hátrányos helyzetű falusi gyermekeknek szervez kirándulást, sport- és zenés programokat júliusban a Marcal-vidéki Szocialis Társulás.

Tisler Anna

Az ukki székhellyel január elsejétől működő társulást 11 település önkormányzata hozta létre. Káldi-Kabay Ágnes intézményvezetőtől megtudtuk, a programokra elsősorban halmozottan hátrányos helyzetű általános iskolásokat vártak, de mivel velük nem telt be a létszám, a maradék helyekre a térségben élők közül bárki jelentkezhetett.

A kiránduló gyerekek az első napon Sümegre látogattak, ahol megnézték a püspöki palotát is (Fotó: Tisler Anna)

Az első napon, július elsején Sümegre látogattak, felkeresték a püspöki palotát, majd részt vettek a történelmi lovasjátékokon. Dabroncon, Sümegprágán, majd Gógánfán tartanak sportnapot zenei programmal, karaokeversennyel, majd Balatonedericsre utaznak vonattal, strandolnak. A záró foglalkozást Ukkon tartják. Az intézményvezetőtől megtudtuk, a program minden résztvevőnek ingyenes, az utazásban a települések falugondnokai segítenek, a zenés programot a sümegi Kisfaludy művelődési központ támogatásával bonyolítják le.

Címkék#Ukk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!