Utazó

2014.01.14. 07:55

Modern és klasszikus művészet

Riga - A kortárs művészeti ágak és a múlt értékei egyforma hangsúllyal szerepelnek a rigai Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozatban.

Gajdos József

A könyvek szerelmesének lánca akcióban a város régi és új könyvtára kap szerepet, mintegy jelképként, demonstrálva, hogy Gutenberg világa nem múlt el. Az esemény másik célja bemutatni az ultramodern városi könyvtár épületét.

Mivel északon vagyunk, fontos a fény és a tűz szerepe. Egyedülálló művészeti ágnak tekinthető a szinte percekig élő tűzszobrászat, amelyben tucatnyi ország vesz részt, és amely fából készült alkotások látványos elégetését jelenti.

A borostyánút története című kiállítás mellett január 18-án izgalmasnak ígérkezik a Tasting of Riga című rendezvény a város központi piacterén, ahol a pavilonoknál információt kaphatnak a látogatók a programokról, ugyanakkor szó szerint megkóstolhatják a hagyományos lett élelmiszereket is.

A kórusoktól az opera- klasszikusokig bezáróan a legkülönbözőbb műfajokban rendeznek koncerteket egész évben.

 

Címkék#riga

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!