Uzsa

2016.08.27. 15:13

Falunap harmonikával

UZSA - Huszonkét hónapnyi munka után most elmondhatjuk, hogy megszépült a faluközpont. Ezekkel a szavakkal köszöntötte a szombati falunap résztvevőit Szántói Imre polgármester.

Tóth B. Zsuzsa

Hozzátette, hogy a kultúrház terasza korszerűbb lett, ott kialakítottak egy színpad céljaira is használható helyet. Az épület környékét aszfaltozták, parkosították, virágágyásokat alakítottak ki. A korábbi hidat megszüntették, újat alakítottak ki, hogy nagyobb hely legyen a szabadtéri programoknál a nézőtérnek, közösségi térnek.

Továbbá parkolókat alakítottak ki az épület mögött. Ahol kellett, füvesítettek, térköveztek,  valamint szökőkút készült a hivatal épülete előtt. Minderre közel ötven millió forintot költöttek, önerőből. Pályáztak ugyan, de sikertelenül. A korszerűsítéseket tovább folytatják, de már csak apróbb feladatok vannak hátra. Az immár 21. alkalommal megrendezett vidám falunapon a kellemes nyári melegben délelőtt gyerek és felnőtt programok vártak mindenkit a focipályán.

Márió, a harmonikás idén is nagy sikert aratott műsorával a falunapon Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A kultúrházban tálalt közös ebédet követően pedig az udvaron népszerű fellépők szórakoztatták a helyieket és vendégeiket a zenés, mulatós csokorban. Nagy sikert aratott Márió, a harmonikás műsora, aki már korábban is többször bemutatkozott a helyi közönségnek, de úgy tűnik, megunhatatlan a műsora. Fellépett Monita, majd Dankó Szilvia mutatkozott be.

Estére aztán a különféle bográcsos vacsorák is elkészültek, idén már nyolc csoport főzött a kellemes árnyat adó fák alatt, de ezúttal sem versenyszerűen, csupán a maguk kedvééért. Bárki megkóstolhatta a fakanálforgatók remekeit, este pedig látványos tűzijáték és zeneszó mellett mulattak az uzsaiak Kis Zamekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!