Uzsa

2016.10.08. 11:03

Visszatérnek a vadászok

Az erdészek és vadászok nem pusztán becsülettel, de felelősségteljesen is végzik munkájukat, hozzájárulva a fenntartható fejlődéshez.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a  második alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezett szombati Hubertusz szentmise előtt Szalay László, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója az uzsai Úrbér vadászháznál.– A társaság négy vadászterületen tevékenykedik, köztük a legnagyobb az uzsai tízezer hektáros  terület. A budapesti társaság aktív részese a megye vadgazdálkodásának - mondta a vezérigazgató, leszögezve, hogy jó úton járnak céljaik eléréséhez.

Szalay László, a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. vezérigazgatója az uzsai Úrbér vadászháznál szombaton celebrált Szent Hubertusz szentmisén úgy fogalmazott, hogy jó időszakot tudhatnak maguk mögött Fotó: Tóh B. Zsuzsanna

Vezsenyi Imre vadgazdálkodási osztályvezető szakmai értékelésében elmondta, hogy ugyan 2015-ben öt gímbikát ejtettek el a vendégekkel, de az érmes arányuk hatvan százalék volt.  – Az idei fő vadászati idényben valamennyi vendég eredményesen vadászott, ennek érdekében megtettünk mindent. A vendégekkel 21 bikát sikerült terítékre hozni, a legerősebb gímbika 9.66 kilogrammos, ez példa értékű, egyben uzsai rekord is a vadgazdálkodásunkban.

Vezsenyi Imre vadgazdálkodási osztályvezető szakmai értékelésében elmondta, hogy az idei bőgési időszak során öt gímbikát ejtettek el Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az érmes arány is szép, 47 százalék. A legnagyobb eredmény, hogy a következő évi vadásznaptárban már most sok visszatérő vadász neve szerepel – mondta az osztályvezető. Hozzátette, hogy mostanra megújult az uzsai, tíz főnek helyet adó vadászház.  A Hubertusz szentmisét Renner Sándor plébános celebrálta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!