Városlőd

2016.02.17. 15:48

Hagyományőrző bálozók

Városlőd – Mára országos híre lett a községben rendezett svábbálnak, amelyet negyvenkilencedik alkalommal rendeztek meg.

Penk Tímea

Csekényi István polgármester köszöntője után a városlődi vegyes kar énekelte el a Szózatot és a magyarországi németek himnuszát Bankó Mónika művészeti vezetésével és Peidl Éva vezényletével.

– Jó érzés ismét látni az ismerős arcokat, a sváb hagyományokat ápoló barátainkat, akikkel már évek óta együtt múlatjuk a farsangot – mondta a polgármester. Heilig Ferenc, a Veszprém Megyei Német Önkormányzat elnöke német nyelven köszöntötte a bálozókat.

A rendezvényen fellépett a Városlődi Pergő Rozmaring Tánccsoport Reiter Andrea és Petres Ákos művészeti vezetőkkel, a Heimatklang dalkör Pfeiferné Takács Hajnalka vezetésével. A mulatsághoz a huszonöt esztendős Johann’s Kapelle zenekar biztosította a zenét.

Csekényi István lapunknak elmondta, hogy szerte az országból érkeztek vendégek a városlődi svábbálra, amelynek szervezésében nagy részt vállalt dr. Ádám Renáta, a község jegyzője is.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!