Várpalota

2012.02.07. 08:27

Nem kell fizetniük a civil szervezeteknek

Várpalota - Nem kell fizetniük a helyi civil szervezeteknek, amennyiben programot rendeznek a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

Szabó Péter Dániel

Horváthné dr. Csomó Orsolya, a város kulturális életét koordináló Szindbád Nonprofit Kft. ügyvezetője dr. Dobos Tamás, a Várpalota és Kistérsége Civilek Szövetsége ügyvivője lapunkban tett kijelentését megcáfolva mondta el mindezt. - Tény, hogy az elődöm idejében csupán anyagi ellenszolgáltatás fejében vehették igénybe a művelődési ház szolgáltatásait a szervezetek, ám ezt kinevezésemet követően szinte azonnal megszüntettem, s ezt egy fórumon el is mondtam az érintetteknek. Természetesen a mentesség csupán a nonprofit rendezvényekre vonatkozik, amennyiben valamely szervezet belépőjegyet szed, akkor meg kell fizetnie az adott terem bérleti díját - tette hozzá az ügyvezető.

 A történet hátterében az áll, hogy a legutóbbi civil fórumon élénk vitát váltott ki Dobos Tamás kijelentése, miszerint a Szindbád Nonprofit Kft. a Jó Szerencsét Művelődési Központból a Várpalotai Ifjúsági Házba költöztetné a szervezetek által az elmúlt öt évben  társadalmi munkából és pályázati forrásokból felújított civil házat, a jelenlegi helyiséget pedig kiadná egy vállalkozásnak. - A szorult gazdasági helyzet néha  új, s nem feltétlenül rossz ötletek felé vezet. Ezért, valamint az ifjúsági ház hatékonyabb működtetése és nyitva tartása miatt jutott eszünkbe a civilekkel történő együttműködés. Érdemes azt is megjegyezni, hogy a városnak egy kalapja van, tehát mindenben csak közösen érdemes gondolkodni ahhoz, hogy előbbre jussunk - mondta el Horváthné dr. Csomó Orsolya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!