Várpalota

2013.02.09. 15:18

Tíz éves az Írisz Nőegyesület

A leköszönő alapító-elnök, Törzsök Károlyné helyét Újhelyi Etelka veszi át a szombaton megalakulásának 10. évfordulóját ünneplő Írisz Nőegyesület elnöki posztján.

Szabó Péter Dániel

A programjainak hosszú évek óta helyet adó Krúdy Gyula Városi Könyvtárban ünnepelte szombaton jubileumát a 2003-ban alapított nőszervezet.

Sokan eljöttek az Írisz Nőegyesület ünnepi programjára. Középen Törzsök Károlyné, a leköszönő alapító-elnök (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A megjelenteket előbb az egyesület motorja, az alapító-elnök Törzsök Károlyné köszöntötte, aki egyben bejelentette: 10 év után átadja a helyét a fiatalabbaknak, ám ettől függetlenül továbbra is aktívan részt vesz a civil szervezet életében. Ezt igénylik is a tagok, akik a közelmúltban tartott tisztújító közgyűlésen Újhelyi Etelkának szavaztak bizalmat, míg az alelnöki posztra Deák Istvánnét és Sipos Tamásnét választották.

Az Írisz Nőegyesület munkásságát Talabér Márta polgármester is méltatta, s kiemelte, külön öröm, hogy a várpalotai kistérségben több női polgármester is dolgozik, valamint a várpalotai képviselő-testületben is jó arányban képviseltetik magukat a hölgyek. Verssel és zenével köszöntötték a 10 éves egyesületet a Képesség- és Tehetségfejlesztő Magániskola diákjai, míg Kiss János informatikus a jubileumra készült multimédiás dvd-t mutatta be a megjelenteknek.

Törzsök Károlyné (jobbra) jelképesen átadta az elnöki posztot Újhelyi Etelkának (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A folytatásban a társszervezetek jóvoltából több érdekes előadást is meghallgathattak az ünnepi program látogatói, majd az egyesület alapító- és aktív tagjainak munkáját díjazták az Írisz alelnökei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!