Várpalota

2013.04.15. 18:04

Pasik és versek Várpalotán

Palotai pasik pampogása címmel rendhagyó költészet nap estet rendeztek a napokban a Krúdy Gyula Városi Könyvtárban.

Szabó Péter Dániel

Három férfi, illetve a címben jelzett megnevezésnél maradva: pasi állt az est középpontjában, akik egyrészt ezer szállal kötődnek Várpalotához, ugyanakkor szorosan kapcsolódnak az irodalomhoz is. Egykori kollégánk, Ármás János újságíró, középiskolai tanár mellett a lapunk hasábjain is bemutatott költő, Baranyai Máté, valamint Pócsik József, a Bartos iskola igazgatója vállalta, hogy a költészet napja alkalmából megosztja gondolatait az érdeklődőkkel a városi könyvtárban.

Ármás János, Baranyai Máté, Pócsik József (b-j.) és Mezriczky Beáta a könyvtárban tartott esten (Fotó: Pintér László)

Nyitányként Mezriczky Beáta, a rendezvény moderátora köszöntötte József Attila szavaival a megjelenteket, majd mutatta be egyenként a résztvevőket, a palotai pasikat. Akik azért érkeztek, hogy az élet néhány fontos dolgáról megnyíljanak. Ilyen például egymáshoz és a költészethez való kapcsolatuk, amelynek fő bizonyítéka Baranyai Máté „János József” címmel íródott verse volt. Ezt maga a költő szavalta el az érdeklődőknek, majd sorban jöttek a versek egy-egy fontosnak tartott téma köré gyűjtve. Költemények a szerelemről, a hűségről, a gyermekekről és Magyarországról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!