Várpalota

2014.08.12. 16:18

Fiatal baloldali polgármester-jelölt Várpalotán

Beck Richárdot jelöli polgármesternek a Demokratikus Koalíció és az Együtt-PM, jelentették be kedden sajtótájékoztatón, ahol a pártok együttműködési megállapodást is kötöttek.

Szabó Péter Dániel

- Olyan szerethető és virágzó várost szeretnénk, amilyen Várpalota volt néhánya évvel ezelőtt. Ezért dolgozunk, ahogy a szlogenünk is szól: közösen Várpalotáért – mondta el a DK várpalotai irodájában Deák Istvánné önkormányzati képviselő, a párt helyi elnöke, aki a megjelentek előtt együttműködést megállapodást írt alá az Együtt-PM-et képviselő Csóti Tamás Lászlónéval.

A sajtótájékoztatón bemutatták a pártszövetség jelöltjeit is. Polgármesternek a 22 éves politológusnak tanuló Beck Richárdot jelölik, aki egyben a 2-es választókörzet (Belváros 2.) képviselő-jelöltje is lesz egyben. Az 1-es körzetben (Belváros 1.) Csóti Tamás Lászlónét, a 3-asban (Kálvária) Etlinger Csillát, a 4-esben (Kismező) Juhász Gézát, az 5-ösben (Tési-domb) Deák Istvánnét, a 6-osban (Loncsos) Fellegi Istvánt, a 7-esben (Alsóváros) Szöllősi Jánost, míg a 8-asban (Inota falu és Készenléti-lakótelep) Nadsdiné Illés Tündét indítják képviselő-jelöltként.

Beck Richárdot (középen) jelöli polgármesternek a DK és az Együtt-PM. Tőle balra Deák Istvánné, jobbra pedig Csóti Tamás Lászlóné, a két párt helyi vezetője (Fotó: Szabó Péter Dániel)

A polgármesteri posztért induló Beck Richárd bemutatkozásában elmondta, a választásnak fő tétje, hogy a város ki tud –e mozdulni a nyolc éves letargiából. – Olyan városban szeretnék élni, ahonnan az embereknek nem kell órákat buszozniuk a munkahelyükre, már ha van nekik. Kedvező gazdasági feltételeket kell teremteni a vállalkozások indításához, racionalizálni kell a helyi buszközlekedést, támogatni kell a rászorulókat, a fiatalok lakáshoz jutását pedig az albérlők házának indításával lehetne segíteni – mondta el a polgármester-jelölt.

A DK és az Együtt-PM sajtótájékoztatóját követően a Magyar Liberális Párt is közleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz. Ebben leírják, sajnálják, hogy nem jött létre a baloldali együttműködés a városban, a Fidesszel szemben egy demokratikus szövetségnek jó esélye lett volna a győzelemre. „Az MSZP helyi szervezete senkivel nem tárgyalva döntött az önálló indulás mellett. A Demokratikus Koalíció konstruktívan állt az együttműködéshez, ám az Együtt-PM a hetekig tartó időhúzás után központi pártutasításra nem fogadta el a Liberálisok jelöltjét. Egyszerűen azért, mert a Magyar Liberális Párt tagja” – olvasható a közleményben, amelyben kijelentik, Várpalotán a 2014-es önkormányzati választáson a Liberálisok nem indulnak el önállóan, ugyanis nem kívánják megosztani a demokratikus oldal szavazatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!