Várpalota

2014.08.15. 06:46

Határokon átívelő sportbarátság

Várpalota - A romániai testvérvárosból, Petrozsényből érkezett fiatalokat köszöntött a városházán a napokban Talabér Márta, a település polgármestere.

Szabó Péter Dániel

Tizenöt esztendeje él a testvérvárosi kapcsolat Várpalota és a Zsil- medence keleti részén fekvő megyei jogú város között. Több éves hagyomány, hogy a két város sportolói nyaranta ellátogatnak egymáshoz. Nem volt ez másképp idén sem. A most zajló Cell Cup nemzetközi kézilabda fesztiválra érkezett a petrozsényi sportiskola 14 éves lányokból álló kézilabda együttese, hogy a lehető legtöbb győzelem, s persze tapasztalat begyűjtése mellett megismerkedjen Várpalotával és környékével is.

Szoboszlay István (balra) kíséri Magyarországon a Mileti Edit és Daniel Branzan (középen) vezette petrozsényi kézilabdázókat Fotó: Szabó Péter Dániel

A Gál Gyula Városi Sportcsarnokban elszállásolt kézilabdás lányok és kísérőik hat napot töltenek Magyarországon, ez idő alatt ellátogatnak a Thury-várba, megmártóznak a Balatonban, de budapesti és veszprémi városnézésre is jut idő a meccsek mellett, mondta el lapunk kérdésére Szoboszlay István, a városi sportközpont igazgatója, aki jó házigazdaként szinte végig a vendégek mellett tölti az időt.

– Örömteli, hogy ilyen jól működik a kapcsolat Várpalota és Petrozsény között, a ti újabb látogatásotok csak tovább erősíti ezt – mondta el a fiataloknak a városházán Talabér Márta, majd minden játékosnak és kísérőnek egy várpalotai ajándékcsomagot adott át. A petrozsényi csoport részéről Mileti Edit tolmács/testnevelő és Daniel Branzan, a csapat edzője köszöntötte a polgármestert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!