Várpalota

2014.09.24. 18:45

Új játszóteret avattak a falu központjában

Ősi - Új játszóteret és a Leader-program keretében megvalósult pihenőpontot avattak a minap a falu központjában.

Szabó Péter Dániel

- Régi álmunk vált valóra azzal, hogy több mint három évtized elteltével újra játszóteret avathatunk Ősiben.

A pályázati forrásból megvalósított háromtornyú kalandvár, hinta és kisvonat nem csak a gyerekeknek biztosít felhőtlen szórakozást, de szüleik, és nagyszüleik számára is jó alkalmat nyújt beszélgetésre, társasági életre - mondta el az ünnepélyes átadáson Kotzó László polgármester, kiemelve, hogy a beruházáshoz a pénz jelentős részét a Leader-térségek közötti együttműködés keretében kapták.

Kontrát Károly államtitkár és Kotzó László polgármester Kővári Panna és Perjési Johanna segítségével adta át a beruházást (Fotó: Bajcsi Dávid)

A 4,5 millió forinthoz az önkormányzat 1,5 milliót tett hozzá, jegyezte meg a polgármester. Az ünnepségen, ahol a helyi és térségi kulturális csoportok is bemutatkoztak, ott volt Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség ország-gyűlési képviselője, valamint Kontics Monika, a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Leader Közhasznú Egyesület vezetője. Mindketten a térségi összefogás és a helyi közösségek erejének fontosságát hangsúlyozták köszöntőjükben.

Kontrát Károly ezt követően két óvodás, Kővári Panna és Perjési Johanna segítségével vágta át a nemzeti színű szalagot, átadva így a közösségnek a pihenőpontot és játszóteret.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!