Várpalota

2014.09.29. 05:25

Vígasság a Felsővárosban

Várpalota - A városrészt bejáró zenés-táncos szüreti felvonulást is tartottak a közelmúltban tartott, immár hagyománynak számító felsővárosi vígasságon.

Szabó Péter Dániel

- Példaértékű összefogás eredménye az, hogy a városrészben élő emberek Antal László vezetésével hagyományt teremtettek a szüreti időszakhoz köthető rendezvénnyel, ami több generációnak is kiváló kikapcsolódást nyújthat - mondta el Talabér Márta polgármester a városrész központjában található borozó előtti téren rendezett mulatságon.

Az immár megszokottnak számító helyszínen már délután sokan gyülekeztek, s egy-egy pohár ital mellett hallgatták a slágereket a visszatérő vendégnek számító helyi duó, Kalmár János és Tony előadásában, s néha még táncra is perdültek az örökzöld ritmusokat hallva. Persze ezen felül is voltak programok. A gyerekeket lovaskocsikázással várták, a gasztronómia iránt érdeklődők pedig megízlelhették a főzőverseny résztvevőinek ízletes étkeit.

Közben szüreti felvonulást is tartottak a városrészben. Pecánka János, valamint a palotai és inotai lovasok vezették a menetet, mögöttük pedig egy feldíszített traktort követve a Thuri György Nyugdíjas Klub és az Ősi Gólyahír Tánccsoport vidám tagjai énekeltek és táncoltak. Több helyszínen is megálltak, s rövid műsort adtak, mire késő délután a borozóhoz értek, ahol kisebb tömeg fogadta már őket.

Az Ősi Gólyahír Tánccsoport és a Thuri György Nyugdíjas Klub tagjai táncoltak a mulatságon (Fotó: Szabó Péter Dániel)

Színvonalas előadásuk után csikós bemutatót, majd az Attila Harcosai Várpalotai Barantások ostoros produkcióját láthatta a közönség, később pedig az Ősi Vadrózsa Citerazenekar lépett a publikum elé. Később ugyan eleredt az eső, ám szinte mindenki kitartott, s estébe nyúlóan ropták a téren a kiváló zenére.

Antal László főszervező, a Felsőváros önkormányzati képviselője lapunk kérdésére elmondta, olyannyira jó volt a hangulat, hogy még egy lakodalomból megszöktetett menyasszony is beállt közéjük táncolni.

- Büszke vagyok rá, hogy az elmúlt években hagyománnyá vált, s mára sokaknak fontos a szüreti vígasság, ahol mindenki jól érzi magát. Ehhez természetesen szükség van a résztvevő kulturális csoportok és civil szervezetek támogatására is, hiszen nélkülük nem tudnánk ilyen gazdag programot összeállítani. Jótékony célt is szolgált a program, hiszen a támogatói tombolán a Videoton első csapatának labdarúgói által aláírt futballmezt sorsoltunk ki, a bevételt egy beteg gyermeket nevelő, nehéz sorsú palotai családnak ajánlottuk fel - mondta el a képviselő, aki köszönetet mondott a szervezésben nyújtott segítségért Lászlóné Hanák Erikának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!