Várpalota

2014.12.26. 15:42

Évet zártak a városszépítők

Várpalota – Megalakulásának 25. évfordulóját ünnepli jövőre a várpalotai Városszépítő és –védő Egyesület.

Szabó Péter Dániel

A település egyik legnagyobb létszámú civil szervezete a napokban tartotta évzáró vacsoráját egy alsóvárosi étteremben. Petrovics László, az egyesület elnöke évértékelő köszöntőjében elmondta, igen eredményes esztendőt zártak, hiszen a megszokott programjaik (nyílt napok, kulturális örökség napi tárlatvezetés, védett sírok közös megtisztítása) mellett több új rendezvény is a nevükhöz fűződik.

Petrovics László egyesületi elnök hangsúlyozta, szakmai téren is eredményes volt a 2014-es esztendő. Mögötte Katona Csaba alpolgármester és Simon Ágnes önkormányzati képviselő

A Thury-várban tartotta például regionális tanácskozását és szakmai napját a Város- és Faluvédő Szövetsége, a Hungaria Nostra. A rendezvény keretében az országos vezetés mellett Mosonmagyaróvárról, Mórról, Pétfürdőről, Rácalmásról, Sümegről és Tapolcáról érkeztek városvédő egyesületek Várpalotára, hogy itt tanácskozzanak, s ismerkedjenek meg a házigazda település értékeivel. Petrovics László kiemelte, szépen fejlődik a Virágos Városért Mozgalom is. Az 1996 óta minden évben kiírt pályázatra idén már több mint százan jelentkeztek, a családi házak, intézmények és társasházak előtti közterület és környezet szépségét éppúgy vizsgálta a szakmai zsűri, mint szép, rendezett utcaképet és a tömbházak egységes dekorációját. Az egyesület elnöke a jövő év terveivel kapcsolatban elmondta, sok feladat vár rájuk, hiszen 2015-ben megalakulásának 25. évfordulóját ünnepli a szervezet, a programterv részleteiről a februári közgyűlésen számolnak majd be az érdeklődőknek.

Az évzáró vacsorán Katona Csaba alpolgármester és Kádár István önkormányzati képviselő, az önkormányzat gazdasági bizottságának elnöke is méltatta a Városszépítő és –védő Egyesület munkáját. Elmondták, az önkormányzat partnerként számolt a szervezettel, s anyagi lehetőségeikhez mérten a jövőben is támogatják majd törekvéseiket.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!