Várpalota

2014.12.16. 08:41

Hajnal óta van meleg víz és fűtés a palotai lakásokban

Várpalota – Helyreállt a fűtés és melegvíz-szolgáltatás a városban, a Várpalotai Közüzemi Kft. a kilyukadt primer csővezeték javítását követően hajnali két órakor újraindította a rendszert.

Szabó Péter Dániel

Mindezt Horváth Tamás, a Várpalotai Közüzemi Kft. ügyvezető igazgatója mondta el a Naplónak. Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, a település 3600 lakásában, közel 10 000 fogyasztónál nem volt fűtés és meleg víz. A várpalotai zeneiskolánál egy nagy átmérőjű, primer vezeték meghibásodása miatt kellett leállítani a rendszert. – Éjszaka is megfeszítetten dolgoztak a munkatársaink, így hajnalra el tudtuk hárítani a hibát – tette hozzá Horváth Tamás.

Az ügyvezető igazgató kérdésünkre elmondta, az elöregedett vezetékek miatt nehezen megelőzhetőek az ilyen jellegű meghibásodások, az csak a rendszer teljes felújításával lehetne megtenni, ami azonban milliárdos tétel. – Pályázati forrás nélkül erre nincs lehetőségünk. Tervezünk egy 400 millió forintos projektet, amelynek keretében vezetékeket is cserélnénk a városban. Bízom benne, hogy rövidesen kiírják a pályázatot, ott nyerni tudunk, s el tudjuk kezdeni a korszerűsítést – mondta el Horváth Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!