Várpalota

2014.12.08. 15:25

Három évtized emlékei

Várpalota - A fehér bot napja alkalmából tartott ünnepséget a 30 évvel ezelőtt alakult Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete Várpalota kistérségi csoportja.

Szabó Péter Dániel

A családias hangulatú ünnepségen a művelődési központban előbb Kenyér Kata zongorajátékát hallhatta a közönség, majd Katona Csaba alpolgármester méltatta a születésnapos egyesületet és köszöntötte a megjelenteket. Hangsúlyozta, az önkormányzat lehetőségeihez mérten mindent megtesz, hogy segítse a fogyatékkal, részképességekkel élőket.

Csehné Huszics Márta csoportvezető idézte fel az emlékeket. Fotó: Szabó Péter Dániel

Csehné Huszics Márta, a csoport vezetője s egyben a Vakok és Gyengénlátók Veszprém Megyei Egyesülete vezetője köszöntőjében felidézte az elmúlt 30 esztendőt. Méltatta dr. Szőke Lászlót, a csoport alapító elnökét, akinek életútja példa lehet minden fogyatékkal élő számára. Elmondta, a kezdetektől élvezik az önkormányzat, a városi könyvtár és a Thury-Vár Nonprofit Kft. támogatását, de sokat köszönhetnek a Fekete Gyémánt Foglalkoztató Klubnak is. Megható visszaemlékezésében ünnepségeket, izgalmas programokat idézett fel, kiemelve a palotai csoport összetartó jellegét.

Többen is csatlakoztak ezt követően a csoportot több mint két évtizede vezető Csehné Huszics Mártához, s személyes emlékeikkel járultak hozzá a 30. születésnap meghittebbé tételéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!