Várpalota

2015.01.18. 11:48

Diákok gázálarcban Várpalotán

Várpalota – Vegyivédelmi foglalkozáson vettek részt a közelmúltban a Kossuth-laktanyában a Faller Jenő Szakképző Iskola diákjai.

Szabó Péter Dániel

A várpalotai székhelyű MH Bakony Harckiképző Központ (MH BHK) és a szintén palotai Faller szakképző évek óta együttműködik a honvédelmi nevelés terén. Farkas Attila nyugállományú őrnagy irányításával a diákok legutóbb egy vegyivédelmi foglalkozáson vettek részt a Kossuth-laktanyában.

Az iskola nebulói az „atom-, biológiai és vegyifegyver-védelmi alapismeretek” tantárgy részeként szerezhettek ismereteket a nukleáris fegyverekről, valamint a biológiai harcanyagok jellemzőiről, s azok hatásairól. Az elméleti rész elsajátítását követően a tanulók a gyakorlatban is megismerkedhettek a speciális védőeszköz rendeltetésével. A foglalkozás során a ruházat fel- és levételét is gyakorolták, akárcsak a gázálarc helyes használatát, hiszen elhangzott: az időben és szakszerűen felvett védőeszköz akár életet menthet.

Farkas Attila nyugállományú őrnagy és a Faller szakképző diákjai speciális védőfelszerelésben Fotó: Pintér László/MH BHK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!