Várpalota

2015.05.25. 11:22

Civilek ünnepe

Várpalota - Tizenöt szervezet mutatkozott be az érdeklődőknek a közelmúltban tartott Civil napon, amelyet ezúttal is a Thury-várnál rendeztek.

Szabó Péter Dániel

A helyiek mellett Veszprémből és Ajkáról érkeztek vendég civil szervezetek a jó hangulatú programra, amelynek szervezőin az égiek is megkegyelmeztek, hiszen a tavalyi esős találkozó után idén szép, napsütéses időben tarthatták meg a rendezvényt. Dobos Tamás, a Várpalota és kistérsége Civilek Szövetsége ügyvivője nyitotta meg a napot, majd körbejárt a sátrak között, s mikrofonnal a kezében beszélgetett a szervezetek képviselőivel tevékenységükről, működésükről. - Széles a palotai civil paletta, ezt jól bemutatták a megjelent szervezetek is. Az állatvédőktől kezdve a hagyományőrzőkig, a városvédőkön át az életminőség javításig, s az egészségvédelemig terjedt a skála, de de volt sportegyesületünk, s a kertészkedők és modellezők is sátrat állítottak - mondta el a Naplónak Dobos Tamás.

Dobos Tamás kérdezi a Civil napon Vancsek Ferencet, az Egészséges Palotáért Egyesület elnökét. Színes a paletta
Fotó: Szabó Péter Dániel

A civilek gyermekeknek és felnőtteknek szánt elfoglaltságokkal, bemutatókkal, s az egyesületekről szóló képekkel, tárgyakkal várták sátraikban az érdeklődőket, akik vársétán, s kapcsolódó programként a természetbarátok jóvoltából túrán is részt vehettek. Délután a felállított színpadon táncos fellépések szórakoztatták a nagyérdeműt, a különböző palotai és balatonfűzfői táncos fitnesz csoportok fiataljai, kisgyermekei nagy sikert arattak. A Magyar Vöröskereszt Várpalota Területi Szervezete a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal sem csak véradással járult hozzá a Civil nap sikeréhez, hiszen mentési bemutatót is szerveztek. A modellezett szituációban gyalogosgázolás történt, illetve egy autó fának ütközött, a mentők és a tűzoltók a helyszínen végezték el a mentést, melyet sokan izgultak végig a Thuri téren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!