Várpalota

2015.06.22. 07:14

Három napig nincs meleg víz 4000 várpalotai lakásban

A régi főelzárók előre tervezett cseréje miatt három napig nincs meleg víz négyezer várpalotai lakásban.

Szabó Péter Dániel

Horváth Tamás, a Várpalotai Közüzemi Kft. ügyvezető igazgatója a Napló kérdésére elmondta, a teljes rendszert felújítják, összesen tizenkét darab régi, közel 30 éves főelzárót cserélnek, sőt, újakat is behelyeznek.

Már dolgoznak a Várpalotai Közüzemi Kft. munkatársai, csütörtökre szeretnék befejezni a felújítást (Archív fotó: Szabó Péter Dániel)

– Szükség van a beruházásra az üzembiztonság miatt, ugyanis az említett berendezések már nem zártak rendesen, s többek között ez okozta az egyik tavalyi nagy üzemszünetünket is. Sajnos más módszer nincs a cserére, minthogy az egész rendszerből leeresztjük a meleg vizet, mintegy 600 köbmétert. Ez a folyamat már el is indult hétfőn reggel. Munkatársaink éjszakába nyúlóan dolgoznak majd, hogy mielőbb vissza tudjuk adni a szolgáltatást a várpalotaiaknak. Terveink szerint legkésőbb június 25-én éjfélig tart a felújítás, akkor újra lesz meleg víz a lakásokban. A várpalotai Szent Donát Kórházzal is előzetesen egyeztettünk, s villanybojlerek segítségével az üzemszünet alatt – ha korlátozottan is - , de biztosítani tudjuk a melegvíz-szolgáltatást az intézményben – mondta el az ügyvezető, aki hozzátette, az érintett fogyasztókat előzetesen értesítették a karbantartási munkálatokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!