Várpalota

2015.09.28. 11:32

Negyven éve dolgoznak - Jeles évfordulót ünnepelt a Gábor Áron Nyugállományúak Klubja

Várpalota - Megalakulásának 40. évfordulóját ünnepelte a napokban az egykori rendőröket, tűzoltókat és katonákat tömörítő Gábor Áron Nyugállományúak Klubja.

Szabó Péter Dániel

A Helyőrségi Művelődési Központba hívta ünnepelni barátait a jeles évfordulón, ahol nyitányként a Honvéd Művészegyüttes tagjai adtak operett műsort a megjelenteknek. Ezt követően Dobszai József nyugállományú alezredes, a klub elnöke értékelte az elmúlt 40 esztendőt. Beszédében felelevenítette a megalakulás körülményeit.

A Gábor Áron Nyugállományúak Klubja vezetője beszélt hagyományos rendezvényeikről is. Minden júliusban megemlékezünk az 1994-es várpalotai aknavető-csőrobbanás áldozatairól, s hagyomány Szent Borrbála napi sportversenyünk és baráti találkozónk is, amikor a város és a térség civil szervezeteinek tagjai három sportágban mérik össze tudásukat. Kiemelten fontos számunkra a fiatalok hazafias nevelése, ezért a régió tucatnyi iskolájában tartottunk már hadtörténeti témájú előadásokat, s szerveztünk honvédelmi vetélkedőket a diákoknak. Emellett a megye nyugállományú katonáinak rendszeres látogatását is elvégezzük, de a hadisírok gondozásában és a katonai emlékművel felmérésben is több alkalommal segítettünk már összegzett Dobszai József, aki külön köszöntötte elődjét, a klubot 15 éven át vezető Kreizinger Károly nyugállományú alezredest, illetve a várpalotai szervezetnél visszatérő vendégnek számító kétszeres olimpiai bajnok kajakozót, Vereckei Ákost.

Horváth Csaba, a Vitézi Rend törzskapitánya és Dobszai Zsolt köti fel a szalagot a klub zászlajára. Fotó: Szabó Péter Dániel

Zászlószalagot kötött a klubj zászlajára Kelemen József nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének (BEOSZ) elnöke, Berdó Gábor nyugállományú százados, a BEOSZ Közép-Dunántúli régiójának vezetője, Horváth Csaba, a jogfolytonos Vitézi Rend magyarországi törzskapitánya, Buzási István, a Bányászhagyományok Ápolásáért Egyesület elnöke, Einreinhof Attila, a Rákóczi Telepi Baráti Kör elnöke és Víg Márta, a Magyar Tartalékosok Szövetsége Fejér megyei elnöke is.

Emellett levélben köszöntötte a 40 éves klubot Benkő Tibor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke, s ajándéktárgyat adott át a helyszínen Dobszai József elnöknek Mészáros József alezredes, az MH Bakony Harckiképző Központ parancsnokhelyettese, Futtató Norbert rendőr alezredes, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője és a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Sztanke Viktor tűzoltó őrnagy, a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka. A jubileumi közgyűlés ünnepi vacsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!