Várpalota

2016.01.10. 17:07

Felmentették a várpalotai ápolóotthon vezetőjét

Várpalota – Önként távozik az ápolóotthon éléről Koromné Palkovics Edit. Az önkormányzat februárban ír ki pályázatot a megüresedő vezetői posztra.

Szabó Péter Dániel

Rendkívüli ülésen fogadta el Koromné Palkovics Edit kérését a város képviselő-testülete. A szakember 1986 óta, azaz 30 esztendeje dolgozik a városi szociális ellátásban, 2008-ig a Városi Népjóléti Gondozási Központban, majd 2008 áprilisától a ma már hivatalosan Szépkorúak Otthona néven működő ápoló otthon vezetésével bízta meg a város.

– Koromné Palkovics Edit tervezett nyugdíjba vonulása miatt tavaly decemberben maga kérte felmentését az önkormányzati fenntartású intézmény vezetői posztjáról. Döntését a képviselő-testület elfogadta, ám érdemes kiemelni, hogy személyében kiváló szakembert, s jó vezetőt veszít az otthon – mondta el kérdésünkre a döntés hátteréről Talabér Márta.

Maga kérte felmentését Koromné Palkovics Edit, a Szépkorúak Otthona vezetője
Fotó: Szabó Péter Dániel

Várpalota polgármestere hozzátette, Koromné Palkovics Edit hivatalosan 2016. október 1-jétől vonul nyugdíjba, ám addig meg kell találni az utódját. Épp ezért az önkormányzat a februári testületi ülésen már szeretné elfogadni, majd kihirdetni a Szépkorúak Otthona magasabb vezetői álláshelyére vonatkozó pályázati felhívást.

A képviselők a fent említett rendkívüli ülésükön döntöttek továbbá a Várpalotai Városbiztonság Szolgáltató Kft. jogutód nélküli megszüntetéséről is. A cég ügyvezetőjének, Gajárszky-Tóth Péternek a mandátuma tavaly márciusban lejárt, helyére a társaság másik tulajdonosának együttműködése hiányában nem tudott új ügyvezetőt választani a taggyűlés. A kft. feladatait a jövőben a Várpalotai Közüzemi Kft. látja majd el – olvasható az előterjesztésben, amelyet szintén elfogadott a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!