Várpalota

2016.01.12. 18:24

Negyedóra alatt bárhova odaérnek a mentősök

Negyedóra alatt mindenhova odaérnek a mentősök a járásban, hangzott el a felújított várpalotai mentőállomás ünnepélyes átadásán, ahol egy új, jól felszerelt esetkocsit is munkába állítottak.

Szabó Péter Dániel

Közel féléves albérleti időszak után térhettek vissza az elmúlt év legvégén a mentősök a várpalotai mentőállomásra, amelyet pályázati forrásból újított fel az Országos Mentőszolgálat (OMSZ). – A beruházás alapvető célja az volt, hogy gyorsabban kiérjünk a betegekhez, ezért nemcsak a mentőállomás újult meg, hanem például korszerű garázskaput is beüzemeltünk, s új mentőautót is kaptak a palotaiak.

Érezzük és köszönjük a város és a térségben élők támogatását, hiszen több esetben adományoztak a mentősöknek különböző eszközöket és műszereket, az új kocsiba is kaptunk egy korszerű újraélesztő készüléket. Büszkék lehetünk rá, hogy ha Münchenben vagy Londonban kinyitunk egy mentőautót, akkor ugyanazokat a modern készülékeket találjuk benne, mint a várpalotai kocsiban – mondta el köszöntőjében Czirner József, az OMSZ operatív igazgatója.

Czirner József, Onódi Lívia, Kontrát Károly és Katona Csaba a várpalotai mentőállomás ünnepélyes átadásán
Fotó: Szabó Péter Dániel

Onódi Lívia regionális igazgató hozzátette, a pályázathoz kapcsolódva rengeteg szakmai képzésen is részt vehettek a munkatársak, ami szintén a járás egészségügyi ellátásának színvonalát növeli.

Csömöre László mentőtiszt az új, korszerű eszközökkel felszerelt várpalotai mentőautó mellett

– A 48 millió forintos renoválás során új nyílászárókat kapott az épület, amelynek külső szigetelése is megtörtént, de a belső terek is megújultak – mondta el a Napló kérdésére Onódi Lívia, aki az ünnepségen az állomás szimbolikus kulcsát is átadta Petrányi Ferenc állomásvezetőnek.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, a térség országgyűlési képviselője nagy sikernek nevezte a mentőállomás felújítását, egyben kijelentette, a kormány elkötelezett az egészségügyi ellátás folyamatos fejlesztése mellett. A házigazda város nevében Katona Csaba alpolgármester mondott köszönetet azért, hogy a felújítás során is példamutatóan működött az egészségügyi szolgáltatás a térségben, a lakosság semmit nem érzékelt abból, hogy a pétfürdői tűzoltóknál „vendégeskedtek” a palotai mentősök.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!