Várpalota

2016.02.22. 20:28

Örökös ökoiskola lett az intézmény

Várpalota - A több mint két évtizedes környezettudatos nevelése elismeréseként örökös ökoiskola címet kapott a közelmúltban a Várkerti Általános Iskola.

Szabó Péter Dániel

- Iskolánk életében már több, mint húsz éve jelen van a környezettudatosságra való törekvés, hiszen rendszeresen szerveztünk a témához kapcsolódó szakköröket, kirándulásokat és versenyeket. Az ökoiskola címre 2009-ben pályáztunk először sikerrel. Létrehoztunk egy öko munkacsoportot is, amely a mai napig sikerrel működik, de az egész tanári kar fontosnak tartja és támogatja a környezettudatos nevelést - mondta el a Naplónak Vancsek Ferenc, a Várkerti iskola pedagógusa. Az öko munkacsoport vezetője hozzátette, immár harmadik alkalommal indultak a megtisztelő címért, s a sikeres pályázat egyben azt is jelentette, hogy örökös ökoiskolává nevezték ki az intézményt.

Drónnal készített légifelvétel a Várkerti iskola udvaráról, ahol a Várkerti öko feliratot mutatják fel a sportpályán a tanulók
Fotó: Várkerti iskola

Hogy mindez mit jelent a mindennapokban? Az iskolában minden évben kitűznek egy általános célt. Idén a környezetvédelem évében a témához kapcsolódva szerveznek programokat. Tavaly ősszel környezetvédelmi vetélkedőn bizonyíthattak a diákok, de állatkerti verseny és kirándulások is várnak a nebulókra még a tanévben, tájékoztatott Vancsek Ferenc.

A budapesti ünnepségen a Várkerti mellett az Inotai Tagiskola és a Vásárhelyi András Tagiskola képviselői is ott voltak. Mindkét várpalotai intézmény megkapta ugyanis az ökoiskola címet, amelyet három éven át viselhetnek. Inotán Széplaki Magdolna vezeti az öko munkacsoportot, míg a Kálvárián működő intézményben Kaukerné Romhányi Anikó a környezeti nevelés koordinátora. Mindkét iskolában évek óta kiemelt szerepet kap a környezet védelme, a pedagógiai programokban is megkülönböztetett helye van a területnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!