Várpalota

2016.02.29. 20:09

Tisztújítás a civileknél

Várpalota - Tisztújításra került sor a Rákóczi Telepi Baráti Kör éves közgyűlésén, a tagság döntése alapján Simon András lett a civil szervezet új vezetőségi tagja.

Szabó Péter Dániel

A bányászhagyományok ápolását a zászlajára tűző civil szervezet ezúttal is a Rákóczi Telepi Tagiskolában tartotta meg éves találkozóját, ahol Einreinhof Attila köri elnök számolt be az elmúlt egy esztendő eredményeiről.

A Rákóczi Telepi Baráti Kör vezetője vetített képes előadásban idézte fel a 2015-ös év színes programjait, köztük a jó hangulatú klubdélutánokat, de jó szívvel emlegette fel a városrészben immár hagyománnyá vált Pléhcsárda-napot is, amellyel a Rákóczi telepen egykor működő, közkedvelt bányász-vendéglátóhely előtt tisztelegnek az utódok. Természetesen a városi bányásznap, illetve a Szent Borbála-nap rendezésébe is aktívan bekapcsolódott a kör, mutatott rá Einreinhof Attila.

A Rákóczi Telepi Baráti Kör tagsága a tisztújító közgyűlésen
Fotó: Szabó Péter Dániel

Várkonyi Emília gazdasági beszámolóját követően elhangzott, hogy hárman lemondtak tisztségükről a civil szervezetben, így tisztújításra volt szükség. A szavazás eredményeként a Rákóczi Telepi Baráti Kör vezetőségi tagja lett Simon András, míg az ellenőrző bizottságban Schwarcinger László és Gadanecz György kapott helyet.

A közgyűlés zárása előtt Einreinhof Attila ismertette a 2016-os terveket is. Kiderült, a márciusi, Várpalota jelene és jövője című klubrendezvényükön Talabér Márta polgármester, Simon Ágnes, a városrész önkormányzati képviselője és Zugor Balázs alpolgármester lesz a meghívott vendég.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!