Várpalota

2017.01.02. 20:50

Iskolai gálaműsor az évfordulón

Várpalota - A Vásárhelyi András Tagiskola avatásának 35. évfordulóján régi és jelenlegi diákok, nevelők szórakoztatták a vendégeket, szülőket, gyerekeket.

Balla Emőke

A Jó Szerencsét Művelődési Központban tartott gálaműsorban 35 év iskolai életképeiből válogattak. Az elő-adásban a közönség láthatta a generációk családi néptáncát, hallhatta régi vezetők prózai műsorát, az énekkar műsorát, nyelvtörőt, csoportos country- táncot, színdarabot, néptáncot, ritmikus táncot, Manómesét, zenés színdarabot, hip-hop táncot, zongoradarabot, bábelőadást. A műsor végén a fellépők és a közönség együtt énekelték a We are the world című számot.

A tagiskola gálaműsorán néptáncot is láthatott a közönség
Fotó: Nagy Lajos

Az Ötórai tea rendezvényre azokat a diákokat, nevelőket és technikai dolgozókat hívták meg az Ifjúsági Házba, akik az iskola avatásának 35 éve alatt az intézményben dolgoztak. A beszélgetésen több meghívott vendég osztotta meg az iskolától kapott életre szóló tudást, tapasztalást, tartást. Orosz Lászlóné korábbi gazdasági vezető elevenítette fel az iskola építésének és felszerelésének időszakát. Kiss Tamás online jelentkezett be Angliából, beszámolt az ottani csillagászati tanulmányairól. Nátrán Roland mesélt a Pénzügyminisztériumban és bankszektorban elért sikereiről. Rumanóczky Anett videoüzenetben üdvözölte a résztvevőket Kanadából. Szabó Zita tanító köny-nyes szemmel emlékezett vissza tanítványaira és a közös élményekre. Szabóné Herseczky Zsanett is az élményszerű éveket emelte ki az iskolai időszakából, tehetségét jelenleg kutató vegyészmérnökként kamatoztatja. Olram Zsombor is videoüzenetben mesélt diákcsínyeiről és egy összetartó osztály kialakulásáról. Puskásné Arany Terézia tanító tanítványairól beszélt, örül mindegyikük sikerének, mondta. Az Angliából érkezett videoüzenetben Rumanóczky Péter külföldi tanulmányait emelte ki. Kaukerné Romhányi Anikó minden diákjára jó szívvel gondol vissza. Végül a tanítványból lett tanárok - Ivády Veronika, Dobos Andrea- mutattak rá a Vásárhelyi iskola értékeire, valamint a kiváló pedagógiai munkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!