Várpalota

2017.03.08. 20:45

A házigazda jól kapkodta a lábát

Várpalota - A Bartos Sándor iskola diákjai nyerték a Kapkodd a lábad! sorverseny megyei döntőjét, így a palotai csapat legközelebb az országos fináléban bizonyíthat.

Szabó Péter Dániel

A Bartos Sándor Óvoda, Általános Iskola, Előkészítő Szakiskola és EGYMI már hosszú évek óta ad otthont a speciális nevelési igényű gyerekeket megmozgató sport-eseményeknek. Ezúttal ajkai, pápai, veszprémi és várpalotai gyermekek mérték össze rátermettségüket a Kapkodd a lábad! sorverseny megyei döntőjén. A várpalotai intézményben rendezett sportvetélkedőn öt versenyszámban indultak a gyerekek.

Ajkai, pápai, veszprémi és várpalotai gyermekek mérték össze rátermettségüket a Kapkodd a lábad! verseny megyei döntőjén
Fotó: Szabó Péter Dániel

- Ősszel és tavasszal tartunk ilyen versenyt az iskolában. A mostani forduló azért jelentősebb, mert a győztes csapat az országos döntőben is bizonyíthatja felkészültségét. Az ilyen viadalok nemcsak a versengés örömét adják a gyermekeknek, hanem a felkészülésnek nevelő hatása is van - mondta el kérdésünkre Pócsik József, a házigazda Bartos iskola igazgatója.

Az erőnlétet és magas fokú koncentrációt is igénylő viadalon végül szoros küzdelemben a bronzérem a veszprémi csapatnak jutott, a pápaiak ezüsttel távoztak, míg a győzelmet a vendéglátók érdemelték ki. A Bartos iskola diákjai legközelebb az országos versenyen bizonyíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!