Jegyzet

2023.12.22. 07:00

Emberi angyalságunk egy tál mézeskalácsban, lekottázva

Egy angyal hangja lehet olyan, mint a kórus összes tagjáé együtt, amikor énekelnek a bazilikában – így képzeltem el a karácsonyi koncert alatt.

Rimányi Zita

Az ünnep hangja, az összhangé és a sajátunk – erre emlékeztet a zirci kórus tagjainak sütött mézeskalács-kirakós Fotó: Rimányi Zita

Ha van emberi angyalságunk, akkor az az összhangban van – így gondolom, és erről akkor nyertem bizonyosságot, amikor a műsor után a fellépők meghívtak batyus összejövetelükre. Már a műsorvezető beszélt az ünnep hangulatának megszólaltatásáról, akkordokba rendezéséről, és benne a saját hangunk megtalálásáról, ám a kötetlen buli során vált ez igazán érzékletessé. Látszott, milyen a zavartalan, egymást támogató együttlét hatása. Megjelent egy tálca sütemény egységében is, amiből mindenkinek adott egy-egy kis szív alakút, aki a mézeskalácsot sütötte, rajta a harmónia egy-egy hangjegyével, hogy vigyék magukkal haza. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!