Veszprém

2010.06.30. 09:44

Izgalomban a Kékszalag indulói - Újabb versenyhajó érkezett

Megérkezett külföldről a verseny egyik esélyesének számító hajó, az X 40-es 12,4 méteres katamarán. A verseny tájékoztatóján is elhangzott, hogy a világ legjobb katamarán specialistája, a kétszeres olimpiai bajnok, többszörös világ- és Európa-bajnok Tornado hajóval, az osztrák páros Roman Hagara és Hans-Peter Steinacher részvételével indul a tókerülőn.

Vajky László

A hat fős csapat tagjai, magyar részről az ugyancsak kiváló vitorlázónk, szintén világelsőségekkel rendelkező Wossala György, és az F-18-as katamarán-bajnok Szentiványi Árpád, velük indulnak még a híres Amerika-kupa és Ocean Race versenyrésztvevői, a spanyol David Vera és az olasz Gabriele Olivo.

A tét a kilencszeres Kékszalag-címvédő Litkey Farkas legyőzése és a már ötven éve beállított (1955. NEMERE II. 10 óra 40 perc) versenyrekord megdöntése. A technikai megoldások és a szakmai tapasztalat miatt, bizony megvan az esély a célok elérésére.

A várhatóan rekord létszámú (mintegy 700 hajó várható) résztvevők között további komoly versenyzők is rajthoz állnak jobbnál jobb versenyhajóikkal. A verseny befejezéséig még sok érdekes információ kerül napvilágra az induló csapatokról és a versenyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!