Veszprém

2011.10.19. 15:47

Színi előadás nagyothallóknak

Veszprém - Siket és nagyothalló nézők számára Kissné Berta Rozália jelnyelvi tolmács közreműködésével tekinthető meg a Túl a rivaldán című zenés kabaré október 25-én a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

Balla Emőke

A Veszprémi Petőfi Színház ezzel az előadással csatlakozik a 90 decibel Projekthez, melynek célja, hogy az ország színházaiban az előadások ne csak egy-egy alkalommal, hanem rendszeresen, évadokon át hozzáférhetőek legyenek a siket és nagyothalló nézők számára. A projekt létrehozói szerint a 90 decibeles hangerő elég kell legyen ahhoz, hogy mindenki meghallja a siketek és nagyothallók kérését: a színházi előadások kommunikációs szempontból is akadálymentesek legyenek, a halló és siket nézők együtt üljenek a nézőtéren.
 
A kezdeményezéshez az ország több színháza csatlakozott, többek között a Vígszínház, Centrál Színház, Miskolci Nemzeti Színház és a Kecskeméti Katona József Színház. A színi előadásokat a szakemberek előre megtekintik és a repertoárból kiválasztják azokat, amelyek jelelhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!