Veszprém

2011.11.15. 14:01

LMP: Inkább helyi piac, mint új pláza

Veszprém - Bár a városvezetés támogatja a kereskedelmi központ megépítését a Jutasi út-Munkácsy úti körforgalom melletti területen, számos ellentmondás van az ügy kapcsán. Nincs szükség több plázára – jelentett ki Gerstmár Ferenc, a Lehet Más a Politika (LMP) önkormányzati képviselője.

Szausev Xénia

A helyszínen tartott kedd délutáni sajtótájékoztatón a képviselő felhívta a figyelmet arra, hogy a megyeszékhely energetikai stratégiájában megfogalmazottak (mely szerint például a városvezetés tudatosan törekszik arra, hogy a területén további bevásárlóközpont ne épüljön) több pontban is ellentmondóak a városvezetés cselekedeteivel.

- A fejlesztésekért felelős Brányi Mária alpolgármester úgy gondolja, hogy a beruházás Veszprém érdekeit szolgálná, ezért támogatja annak megvalósulását mondta Gerstmár Ferenc, hozzátéve, bár a projekt munkahelyeket is teremtene, a terv támogatói nem foglalkoznak azzal a hatással, amely környékbeli üzleteket kényszeríthet bezárásra és így munkahelyek megszűnését eredményezheti.

Zelenák Adrián, az LMP megyei szervezetének választmányi tagja szerint a városvezetés csupán hangzatos célokat fogalmaz meg a helyi kisvállalkozók és termelők érdekében. A múlt heti kormányszóvivői bejelentésre (mely szerint jövő év januárjától 2014 végéig építési tilalom lép életbe a háromszáz négyzetméter feletti kereskedelmi egységekre) úgy reagált, a város szembemegy a fideszes kormányzati szándékokkal, melyek ellentmondásosak és átláthatatlan plázaszabályozást produkálnak. Végül elmondta, az LMP elengedhetetlennek tartja egy minden részletre kiterjedő hatástanulmány elkészítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!