Veszprém

2011.11.29. 20:46

Új térfigyelő kamerák a városban

Veszprém - Idén huszonöt térfigyelő-kamerát telepített a megyeszékhely önkormányzata és a Veszprémi Rendőrkapitányság a városba. A fejlesztés összesen 10 millió forintba került.

Szausev Xénia

- A közbiztonság fokozása érdekében még tavaly kezdeményezte a városi rendőrkapitányság újabb térfigyelők kihelyezését - mondta Némedi Lajos alpolgármester, kedden tartott sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, azt a központi rendszert, amely hatvannégy kamera működtetésére alkalmas, az idei költségvetés terhére, mintegy 10 millió forintból bővítették ki új térfigyelőkkel. Végül elmondta, a kivitelezés a végéhez közeledik, hamarosan minden helyszínen (többek között a Séd mozinál, a Kossuth utca 21. alatt, a Halle utca 7. mögött valamint a felújított Szent István völgyhídon) működni fognak a műszerek, melyek a lakosság biztonságérzetét is növelik és segít a bűncselekmények felderítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!