Veszprém

2012.01.06. 12:49

Átmenetileg költözik a Szikla

Veszprém - A NATO új vezetési rendszeréhez kapcsolódó híradó-informatikai átalakítások miatt ideiglenesen Kecskemétre költözik a Sziklában szolgáló állomány egy része.

Szabó Péter Dániel

Mozgalmas esztendőt tudhat maga mögött a veszprémi központtal működő MH Légi Vezetési és Irányítási Központ. A 2011 áprilisában létrejött alakulatban az MH Összhaderőnemi Parancsnokság hadműveleti központja, valamint a kecskeméti és veszprémi légi irányítási központ egyesült, s a Szücs József mérnök ezredes vezette jól képzett katonáknak a hazai elvárások mellett a NATO-követelményeknek is meg kellett, s kell felelniük.



Épp ezért folyamatos tanulás, s lehetőség szerint külhoni kiképzések is színesítik a légi irányító állomány mindennapjait, akik idén horvát és szlovén szakemberek számára is biztosítottak képzést. Természetesen az ellátó MH 54. Veszprém Radarezreddel jó az együttműködés, a két alakulat szimbiózisa a napi munka szintjén is érezhetővé vált.


A fent említett NATO-követelmények miatt költözik a Jókai utcai Sziklából az év első hónapjaiban Kecskemétre, az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra az állomány, ugyanis az Észak-atlanti Szövetség új vezetési rendszerének bevezetése miatt híradó-informatikai átalakításokra van szükség a munkateremben.

A 2011. április 1-jén megalakult MH Légi Vezetési és Irányítási Központ feladata a magyarországi légvédelmi és repülőerők tevékenységének hadműveleti-harcászati tervezése és irányítása. A tevékenységhez szükséges támogatást a szintén veszprémi székhelyű MH 54. Veszprém Radarezred biztosítja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!