Veszprém

2012.12.12. 17:13

A fantasztikus gospel

Veszprém - Adventi gospelturnéra indult decemberben Takács Nikolas és a Fool Moon énekegyüttes, ennek keretében Veszprémben is adtak koncertet.

Szabó Zsuzsanna

A koncert előtt fél órával izgatott rajongók hada várakozott a Városi Művelődési Központ (Hemo) színháztermének ajtaja előtt. Az előzetes kiírással szemben azért itt, mert az eredeti helyszínre, azaz a Szent Margit-templomba a szervezők az érsekségtől nem kaptak engedélyt.

Ezt Takács Nikolas is megemlítette, de hozzátette, azért reméli, itt is sikerül megteremteni azt a hangulatot, ami máshol, templomban már megvalósult. És sikerült neki. Takács Nikolas telt házas közönség előtt lépett fel elmaradhatatlan kalapjainak egyikében, és mint mondta, kicsit ünnepélyesre véve a figurát fekete nadrágban és aranyozottan csillogó pulóverben énekelt.

 

Takács Nikolas telt házas közönség előtt lépett fel elmaradhatatlan kalapjainak egyikében, és mint mondta, kicsit ünnepélyesre vette a figurát (Fotó: Penovác Károly)

A koncert alaphangulatát már a Nikolast kísérő rajongói klub tagjai megteremtették, amit az énekes elsőként néhány egyedül énekelt dallal fokozott. Az előadót zenész barátja, Kardos Norbert kísérte zongorán. A legnagyobb taps a Fool Moon énekegyüttessel közösen előadott dalokat követte. A Mészáros Tamás, Molnár Gábor, Rácz Gergő, Wodala Barnabás és Németh Miklós alkotta a cappella (hangszeres kíséret nélkül éneklő) vokálegyüttes egyedi színfoltja volt az estének és remek partnere az énekesnek. Közös előadásukban a közönség az ismert karácsonyi dal, a Jingle Bells mellett hallhatta még az Oh happy dayt vagy a tehetségkutató műsorban már nagy sikert aratott Hallelujah-t, valamint A zene kísér majd az úton című slágerét, amibe a közönség is bekapcsolódott.  Nyolcévesen már tehetségkutatót nyert

Takács Nikolas nyolcévesen megnyerte a Pop Aréna tehetségkutató versenyt. A Pozsonyi Állami Konzervatóriumban végzett hegedű és  ének szakon, majd a Kőbányai Zenei Stúdióban dzsessz-ének szakon tanult. 2005-ben költözött Budapestre, 2010-ben második lett az X-faktorban.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!