Veszprém

2012.12.11. 14:07

Fiatalok a porondon

Veszprém - Az Ipari középiskolában tanuló Zongor Bencét választotta elnökének keddi közgyűlésén a Veszprémi Diák és Ifjúsági Önkormányzat (VEDIÖK).

Szabó Péter Dániel

Alelnököknek Stáhl Titanillát (Nemesvámos, Waldorf iskola) és Görgics Martint (Gastroker) választották meg a veszprémi általános- és középiskolák képviselői.

 

Porga Gyula polgármester (középen) partnerséget ajánlott a fiataloknak. Tőle balra Janzsó Ádám, az ifjúsági ház vezetője, jobbra pedig Zongor Bence, a VEDIÖK új elnöke (Fotók: Szabó Péter Dániel)

- Közös célunk, hogy ismét működőképes csapattá kovácsoljuk a 2004 óta létező, ám az utóbbi években kevéssé aktív VEDIÖK-öt. Jelenleg kevesen dolgozunk a szervezet égisze alatt, ám ettől függetlenül tartalmas volt az elmúlt egy év. Önkéntesként gyermekotthonokat festettünk, a Kozmutza iskola diákjaival játszottunk, valamint a Veszprémi Ifjúsági Házban több projektben is aktívan részt vettünk. Terveink között kiemelt helyen szerepel a tagtoborzás, várjuk és szívesen fogadjuk a Veszprémben működő iskolai diákönkormányzatokat és ifjúsági szervezeteket - mondta el kérdésünkre Zongor Bence, aki hozzátette, fontos feladatuknak tartják, hogy jó kapcsolatot alakítsanak ki a megyeszékhely önkormányzatával.

Együttműködésre biztatta a megjelenteket Janzsó Ádám (balra)

Erre minden esély megvan, hiszen Porga Gyula polgármester személyesen köszöntötte a polgármesteri hivatal kis házasságkötő termében összegyűlt fiatalokat.

- Fontos, hogy az erre fogékony fiatalok megismerkedjenek a politikával, s megtapasztalják milyen az, amikor bizalmat kapnak, s felelősséggel kell dolgozni egy közösségért. Annak a városnak biztos a jövője, ahol megvan az utánpótlása az ilyen közösségekért tenni akaró és tudó embereknek - mondta el a polgármester, aki partnerséget ajánlott a szervezetnek, s kijelentette: szívesen fogadja a fiatal korosztály javaslatait, s a diákönkormányzatot szeretné bevonni a várospolitikába is.

A közgyűlésen bemutatkozott a megjelenteknek Maurer-Tóth Barbara, az önkormányzat ifjúsági és civil referense, valamint Janzsó Ádám, az ifjúsági ház vezetője is, aki együttműködést és segítséget ajánlott a fiataloknak.

A veszprémi általános- és középiskolák képviselői vettek részt a VEDIÖK keddi közgyűlésén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!