Veszprém

2013.03.17. 19:11

Emlékezés koszorúzással a Kossuth iskolában

Veszprém - Az 1848-49-es forradalom és szabadságharcban hazaszeretetről, bátorságról és becsületről tettek tanúbizonyságot a veszprémi fiatalok, mondta Brányi Mária a Kossuth iskolában.

Marton Attila

A rossz idő miatt az iskolások a tantermekből hangosbemondón keresztül hallgatták az ünnepi műsort és az alpolgármester köszöntőjét. Brányi Mária elmondta, az 1848-49-es szabadságharc azok közé tartozott, amelyben több ezer 14-18 év közötti fiatal - akkori elnevezéssel fiahonvéd - harcolt, akik akár egyenesen az iskolapadból kerültek a honvédsereghez, Kossuth Lajos zászlaja alatt pedig honvédtüzérek, lőszerhordók vagy éppen hírvivők lettek. Az alpolgármester arra kérte a diákokat, hogy ne feledkezzenek meg róluk, és keressék fel az alsóvárosi temetőben fellelhető sírjaikat.

A beszédek után a diákönkormányzat, az iskola vezetői és az alpolgármester megkoszorúzta Kossuth Lajos mellszobrát. Az ünnepi műsorban az iskola 7. A osztálya (felkészítő: Nagyné Dömös Erika), valamint a negyedikesekből álló énekkar (felkészítő: Gaálné Sax Éva) működött közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!