Veszprém

2013.03.22. 15:54

Rezsicsökkentés

Veszprémben és a megyében is megkezdődött a kormány rezsicsökkentési terveit támogató több mint két hónapig tartó aláírásgyűjtés, melynek célja bizonyítani, hogy az ország támogatja a rezsicsökkentést, jelentette be dr. Navracsics Tibor a pénteki sajtótájékoztatón.

Balla Emőke

A miniszterelnök-helyettes elmondta: az energiaszolgáltatók minden eszközt megragadtak, hogy magasan tartsák az energia árát. Az átlag magyar család jövedelmének és keresetének több mint egyharmadát a rezsiköltség teszi ki, az egyébként is alacsony keresetű magyar családok számára - az átlagkereset nem éri el a havi 1000 eurót - megélhetési gondot okoz a magas energiaárak fizetése.

A gazdasági válsággal együtt megélhetési válság is van, a kormány minden lehetőséget megragad, hogy könnyítse az emberek életfeltételeit. Segített a devizahiteleseken, segíteni kíván minden magyar családon. A most kezdődött aláírásgyűjtés bő két hónapig tart.

Veszprémben, a Szabadság téri Fidesz irodában, valamint a Bástya üzletházban lehet aláírni a támogató kérdőívet, a városban tizenöt helyen lesznek aláírásgyűjtő standok, a pénteki tájékoztatóval egy időben a Kádártai úton lehetett aláírásgyűjtőkkel találkozni. - Az aláírásgyűjtés reményeink szerint azt mutatja, hogy Magyarország kiáll a rezsicsökkentés mellett és ezáltal meg tudunk állapodni a szolgáltatókkal. Célunk, hogy minél több aláírást összegyűjtve részben az energiaszolgáltatóknak, részben pedig a parlamentben - a rezsicsökkentéssel szemben állást foglalóknak - bizonyítsuk, hogy Magyarország támogatja a rezsicsökkentést - mondta dr. Navracsics Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!