Veszprém

2013.04.23. 15:55

Könyvek szépségversenye

Szép magyar könyv 2012 címmel nyílt kiállítás kedden a Városi Művelődési Központban.

Szabó Zsuzsanna

A Szép magyar könyv versenyt a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szervezi meg minden évben. Az elsőt 1929-ben hirdették meg. A most nyílt kiállítás a tavaly megjelent és a szakmai zsűri által legszebbnek ítélt kiadványokat mutatja be. 
A versenyben nyolc kategória kiadványai vesznek részt.

Fotó: Orosz Péter

A VMK-ban ötvenhét kötet, többek között gyermekkönyvek, tankönyvek és ismeretterjesztő kiadványok láthatóak április 30-ig. A kiadványokra a közönség is szavazhat a teremben kitett szavazócédulák segítségével. Az összesített szavazatok alapján a közönségdíjat az idei ünnepi könyvhéten, június 6-án adják át.



- A könyvek szépségversenyének immár több mint nyolc évtizedes történelme van. Sokan úgy vélik, az új, digitális technológiák megjelenése miatt már nem a nyomtatott kiadványok állnak az ismeretszerzés központjában. Ám a könyvnek egy emberibb és gazdagabb életminőség részei – mondta megnyitó beszédében Perlaki Claudia, a polgármesteri hivatal kulturális csoportjának csoportvezetője. A kiállítás megnyitóján Mérő Barnabás, a Csermák Antal AMI növendéke gitározott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!