Veszprém

2013.04.23. 11:31

Őszre újulhat meg a veszprémi belváros

Szeptember végére fejeződhetnek be a belvárosi rehabilitáció munkálatai, a sétálóutcán működő vállalkozások pedig munkahelymegtartó támogatáshoz juthatnak, hangzott el kedden a Kossuth Lajos utcán tartott sajtótájékoztatón.

Marton Attila

Ferenczy Gábor, a beruházást lebonyolító cég ügyvezetője a munka fázisait ismertette, majd elmondta, az ütemezési tervet módosítani kellett, ezért a tervezett július 20-i határidő helyett szeptember végére fejeződhetnek be a munkálatok.

Porga Gyula polgármester kiemelte, a beruházást több tényező, a közműtérképek pontatlansága, a vezetékkiváltások nehézségei, az építési engedély módosítása és az elhúzódó téli időjárás is nehezítette. A projektet az önkormányzat 27 konzorciumi partnerrel közösen végzi, a Kossuth Lajos utca felújítása az önkormányzat beruházása, közölte a polgármester, majd hozzáfűzte, a konzorciumi partnerek beruházásai, így a Bagolyvár utcai és a Vas Gereben utcában épülő parkolóház, illetve mélygarázs kivitelezési munkái hamarosan elkezdődnek. Porga Gyula elmondta, múlt héten megbeszéléseket folytatott a Kossuth utcán működő vállalkozások vezetőivel: mivel a fejlesztés hátrányosan érinti ezeket a cégeket, a város vállalkozásfejlesztő közalapítványa kiemelten kezeli a sétálóutcai kereskedők pályázatait, amelyeken a munkahelymegtartáshoz egy kedvező kamatozású, maximum ötmillió forintos hitelhez juthatnak. A július végén kezdődő Utcazene fesztiválra a sétálóutca és a Bástya mögötti terület is elkészül, hangsúlyozta a politikus.

A beruházások összköltsége - amelynek mintegy fele vissza nem térítendő európai uniós támogatás - meghaladja a 3,6 milliárd forintot.

Ezek is érdekelhetik